Hírlevél

E-mail:

Híreink

Csíksomlyói búcsú 2015 Pünkösdi program Erdélyben
2015 csíksomlyói búcsú pünkösdi programja A csíksomlyói búcsú nagymiséje Pünkösd szombatján, 2015 május 23-án a csíksomlyói, Kis- és Nagysomlyó hegyek közötti nyereg, Hármashalom oltáránál 12:30-kor ...

Ezer Székely Leány Napja 2014, erdélyi program és szállás Csíksomlyó közelében
Ezer Székely Leány Napja 2014, Erdély egyedi kulturális programja Ezer Székely Leány Találkozó 2014 alkalmából, erdélyi szállás foglalása  i t t Csíkszereda és Csíksomlyó a hagyományos helyszí ...

I. Erőss Zsolt teljesítménytúra, 2014
Erdélyi túra a Hópárduc emlékére I. Erőss Zsolt teljesítménytúra, 2014 Minden évben megszervezett erdélyi teljesítménytúrával kíván emléket állítani egykori túratársuknak, Erőss Zsolt hegymászónak, ...

Kapcsolat

Aranypatkó Vendégház 537203 Csíkvacsárcsi
(Vacaresti) 248 szám
Hargita megye (jud. Harghita)
Románia

Email:
office[kukac]aranypatko[pont]ro


Add a StartlaphozShare on Facebook

Ezer Székely Leány Napja 2014, erdélyi program és szállás Csíksomlyó közelében

Ezer Székely Leány Napja 2014, Erdély egyedi kulturális programja

Ezer Székely Leány Találkozó 2014 alkalmából, erdélyi szállás foglalása  i t t

Csíkszereda és Csíksomlyó a hagyományos helyszín idén is a megszervezésre kerülő Ezer Székely Leány Napja, a tradicionális székely népviselet, néptánc és népzene találkozójának.

Már 83 éves múltra tekint vissza, a Szociális Testvérek közössége, a Katolikus Nőszövetség és a neves néprajzkutató, Domokos Pál Péter kezdeményezésére, Csíksomlyón megszervezett Ezer Székely Leány Napja találkozó.

Ezer Székely Leány Napja a székely viselet, néptánc, népdal és hitélet megerősítésének ünnepsége 2014.07.05.-én, szombaton reggel a csíkszeredai Szabadság téren kezdődik

Az Ezer Székely Leány Találkozó nem egy profi, néptánc együtteseket felvonultató néptánc találkozó vagy fesztivál, hanem 1931-es gyökerekhez visszanyúló, a székelyföldi hagyomány- és identitásőrzők seregszemléjére.

Ezer Székely Leány Napja 2014 program

Rövid programismertető :

Gyülekező és közös néptánc a csíkszeredai Szabadság téren.

Ünnepélyes felvonulás Csíksomlyóra és szentmise a Csíksomlyói Kegytemplomban.

A Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben a hagyományőrző néptánccsoportok bemutatkozása a Hármashalom oltár-színpadon (első rész).

Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadásában A sóvidéki kalapács

Közös táncház, kézműves vásár, népviselet-mustra, közös fotó az Ezer Székely Leány Napja Találkozón résztvevő székely ruhás lányokról.

A hagyományőrző néptánccsoportok előadásai (második rész).

Az Ezer Székely Leány Találkozón rásztvevő legnépesebb település díjazása, a legszebb népviseletek kiértékelése, majd a hagyományörzó néptánccsoportok előadásainak befejező része.

Érdeklődés, szállásfoglalás az Ezer Székely Leány Napja alkalmából  _itt_  kezdeményezhető

New layer...


2014-03-17
Google PageRank